mandag 20. august 2012

KG: studenter og lærere fra Oslo til Laos

Jeg kom akkurat tilbake fra Laos, etter å ha ledet ei gruppe på 6 fra KG (kristent gymnasium) i Oslo i 9 dager.
- Og  jeg kjenner på en enorm glede. Til sammen har vi sittet i bil mer enn 30 timer på svingete og humpete veier. Jeg er trøtt, men allikevel så glad; fantastisk å bli kjent med unge mennesker som har hjerter, og som ønsker å bruke tid og energi for andre. Jeg ser for meg smilene deres, sprudlingen, men også ungdoms-sirupen.... quiz-en med så uendelig mye kunnskap, og ikke minst diskusjonene. Dette var bare så ekte og levende.
Jeg dro tilbake til Thailand for å starte opp et nytt misjonsår. De dro hjem til Norge for å starte nytt skoleår. I tillegg til alle nye utfordroinger i et nytt skoleår har elevene organisert
prosjektet "et skritt videre" som en fellesskapsbygging på skolen. Det er nesten som skriften sier oss; "bær hverandres byrder, så blir din egen byrde lettere". I de neste fire ukene vil hele skolen bli kjent med prosjektet vårt; hvorfor vi bygger skoler og drikkevann. Hva har voksenopplæring å gjøre med barnas fremtid?Vi hadde to dager med landsbybesøk, gudstjeneste i ei lita kirke, vi så på bomberydding i området for den siste skolen vår,  besøk på krukkesletta, jungelvandring med overnatting i en landsby, grottebesøk og til slutt to dager i en NGO som jobber mot trafficking og prostitusjon.

Turen har gitt meg en følelse av å ikke stå allene, vi er en gjeng som arbeider for det samme målet: at noen skal få et bedre liv. Dette handler ikke først og fremst om penger, men om mennesker. Og - jeg er overbevist om at Gud ikke teller kronene, men hjertene.


Slik de beskriver deres innsamling på KG i Oslo, virker denne "innsamlingen" som en stor og lang fest. Det  er en begeistringen for å få være med på å gi mennesker en framtid. Penger som er gitt av brennende hjerter har den høyeste kurs. Vi ber om Guds velsignelse over hvert hjerte og at Hans godhet skal spre seg  ikke bare til dem som får "hjelp", men også til dem som "hjelper".

Link til KGs elevaksjon: http://kgselevaksjon.no/arets_aksjon.php

2 kommentarer:

  1. Flott innlegg og viktig poeng til slutt!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Bjørn. Jeg ble så inspirert av å se disse ungdommene bli grepne av andre menneskers liv. Ser nå hvorfor læreryrket også kan gi mye. Du er på rett plass!

      Slett

Follow by Email