onsdag 2. november 2011

NMS-u på tur til Laos, del 2Selv om det var lørdag, og barna egentlig skulle hjelpe foreldrene på markene, var det mer enn 20 barn som møtte oss. De er stolte over den nye skolen.


 De som er lavere i rang eller alder må bøye seg for de eldre.... Å gå oppreist forbi en hvit her ville vært uhøflig.
NMS-u ungdommene ville gjerne gi en gave. jeg visste at tavlene de hadde var gammelt arvegods fra andre skoler, noen svartmalteplanker slått sammen.  Vi hadde derfor fått bestilt tre nye tavler til skolen, som ble overrakt til barna og lærer.

Vi er ikke her bare for å høre på taler på laotisk... NMS-u ungdommene ville gjerne dele noe. men IKKE evangelisere!!! Her er trollet under broa, skremmende nok om en ikke hører stemmen. Men hvordan oversetter en TROLL til Laotisk? Barna jublet da den største bukken stanget trollet.


Kjekt når loppa er der  i hånda di.


Men ikke like kjekt at den havnet i håret mitt!!!


Ikke lovsangsmøte, men barna gleder seg over de merkelige norske ungdommene. Hode skulder kne og tå, og lille petter edderkopp... fantastis morsomt!!!


Det er tid for innhøstning. Denne sekken er kanskje på 40 kilo, og har blitt båret hit av ei lita jente. Sunniva klarer noen meter, men det er tungt!!
Kanskje jenta som kom med byrden også heller ville vært på skolen i dag?

Ranghild smaker på grøden. Med det brede smilet får hun den inn på tvers.

 En av de fattigste i landsbyen. Denne dama har ingen barn til å ta vare på seg, og lever av det som er til overs fra de andre.
Mirriam ønsker alle en god jul på forskudd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Follow by Email