tirsdag 14. oktober 2008

ekstrainnsamling til flom i Udomxai

Hjelp flom-ofre i Laos

De fleste av dere har allerede mottatt informasjon om flommen i Laos. Vi har fått mange oppmuntrende svar og spørsmål om hvordan vi kan hjelpe. dette gjør at vi med større frimodighet kan tørre å be om hjelp.

Det Norske Misjonsselskap (NMS) har nå bestemt at de vil setter i gang en innsamlingsaksjon for ofrene av flommen som har herjet i Laos den siste tiden.

I Laos hovedstad, Vientiane, har tusenvis av frivillige sammen med soldater stablet en 2,5 meter høy mur av sandsekker øverst på en flomvoll for å beskytte hovedstaden mot vannmassene. Det bor 200.000 innbyggere i selve sentrum og om lag 700.000 i omkringliggende områder.

På et tidspunkt stod Mekongelven 13,68 meter over det normale nivået. Det eneste som forhindret en oversvømmelse av hovedstaden var den oppbygde muren av sandsekker. Mange, særlig de fattigste har likevel mistet hjemmene sine.

Provinshovedstaden Udomxai har også blitt hardt rammet. Store deler av sentrum ligger nær elven. Da hele elven vokste fikk den en enorm kraft og fart. Hele markedsområdet med restauranter, handelslokaler og boliger ble radert bort.

Tre landsbyer, hvor NMS er engasjert, har blitt isolert pga. broer som har kollapset, boliger og en skole som er ødelagt. Ødeleggelsene av risåkrene betyr også magre tider resten av året. Til sammen er skadene i landsbyene på ca. 240.000 kr.

NMS har derfor opprettet en egen innsamling for naturkatastrofen. Gaver kan betales inn på kontonummer 8220 02 85030 og merkes 643484 8032.


For mer informasjon, ta gjerne kontakt med meg i Thailand på telefon 51 47 65 65 (norsk takst) eller e-post: mydland@nmsthai.com.

Oversikt over behovet:
  • Mat til ett menneske i 15 dager: kr. 60
Behov: 200 mennesker
  • Klær til ett menneske kr. 35
Behov: 200 mennesker
  • Hus: til en familie kr. 3 000
Behov: 17 familier
  • Skole kr. 168 000
  • Reperasjon drikkevann kr. 13 000

1 kommentar:

  1. veldig fint blogg, jeg liker alt, sorry my norsk is not so good i am working in norway dagmomma i norge:-) men jeg kommer fra Thailand og bor i Isan I like Laos I went there last year both northern and southern parts of Laos, I like most is Pakse and Luang prabang cities. wish I could be back there again soon. I will keep reading your blogg to practice my norsk. Ha det godt!

    SvarSlett

Follow by Email