fredag 3. oktober 2008

Staute nordmenn i Laos

Staute nordmenn i Laos




Så endelig er de på plass; Eirik og Kristian, to staute norske gutter.






Torsdag kveld tok vi imot to nokså trøtte ungdommer som hadde reist over 24 timer. De tok imot tilbudet om kveldsmat med brød, ost syltetøy og juice og deretter ei seng.



De har fått hvert sitt rom i en stor idrettshall. Her skal de bo i 6 måneder. Guttene er sendt ut av Hald international center i Mandal, og inngår i et internasjonalt fredskorps. To ungdommer fra Laos skal være i Kristiansand disse månedene. (det vil også være to ungdommer i Mukdahan, hvor vi bor, og to i Bangkok).



I Laos skal guttene lære seg litt Laotisk før de starter engelskundervisning og evt. dataundervisning for det Laotiske volleyball landslaget.




I går hadde vi en runde på byen. Enkle ting som såper og håndklær måtte kjøpes inn. jeg tror de satser på å bruke samme håndkle først på tallerkener, så på kropp og så på gulv. Når en handler for 700 000 kip på en dag må en tenke seg om. Tallet er i allefall stort, og sedlene mange!!!



Om 14 dager kommer de på besøk til oss i Thailand. Da blir det impuls samling med ungdommer fra Laos, Kambodsja, Thailand, Singapore, Norge og Findland. Det blir utrolig spennende å treffe ungdommer fra så mange land, og å kjenne på felleskapet tross språkbarriærer og kultur.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar